Senatoren schaak op maandagmiddag

Ruim een jaar geleden zijn Frans Héman en Fred Tammen begonnen met het senatoren maandag-middagschaak in Café Keulen in Klimmen. Het is een gezamenlijke activiteit van SV Voerendaal en SV Schaesberg. Het begint om 14 uur en zo tegen vijven is het afgelopen (net voor de slotborrel).

Na een aarzelend begin (met moeite een opkomst van 4 schakers per middag) is dit jaar de opkomst verdubbeld!

Met acht man kun je prima 2 vierkampen in rapid tempo spelen met een finale ronde van de nrs één, twee, drie en vier uit elke groep tot besluit. Op 9 januari was de uitslag: 1. Gert Deichman, 2. Frans Lipperts en 3. Frans Héman.

Maar het allerbelangrijkste vinden de deelnemers de prettige onderlinge sfeer. Het is gewoon leuk met elkaar.   

In dat kader past ook dat er aandacht wordt besteed aan de jeugd, met name het SamSam jeugdschaaktoernooi. De senatoren zijn met de pet (eigenlijk was het een schoenendoos met een gat erin) rondgegaan en hebben € 100 opgehaald. Dit bedrag wordt overgemaakt aan de organisatie van het toernooi, die best een financieel steuntje in de rug kan gebruiken.

Ook is “Succes Studiebegeleiding” van Marie-Jozé Schiffelers als sponsor gevonden voor het SamSam jeugdschaaktoernooi, dat op zondag 5 februari a.s. om 13:15 uur begint in Café Keulen. Leuk om eens te gaan kijken! Zie voor meer informatie ook http://www.svvoerendaal.nl/index.php/samsam-jeugd-toernooi.

Maar nog leuker vinden de senatoren het om je, als je zin en tijd hebt, op een maandagmiddag achter het schaakbord te treffen.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij Fred Tammen: tel: 045-5410313 of 0612886146 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com