Gisteren, 28 december 2014 hebben we volgens traditie ons winter snelschaaktoernooi gespeeld. Zie bijgaand een aantal plaatjes voor de sfeertekening.  Het was een ouderwetse schaakhappening die feestelijk werd afgerond met een Italiaans buffet, een variant op het SV Voerendaal-toetje en een uitloop met bier en koffie. 

Kampioen in de A-groep werd Henk Temmink (zie foto met rondemiss Monique), gevolgd door Camiel Peerlings en een serie spelers met een gelijk aantal punten.  Omdat Henk eerder naar huis moest, kreeg Camiel de eerste prijs in natura: een zoen van de voorzitter..

In groep B veroverde René Snoeck zeer overtuigend de eerst plaats met 6,5 uit 7 partijen !  Opvallend was de vormcrisis van Sander Bachhaus die na binnenkomst van zijn vriendin geen punt meer scoorde,  en het sterke optreden van Floris Gordebeke (helemaal overgekomen uit Luxemburg) die menig tegenstander voor joker zette, en ook nog beweerde dat hij in Luxemburg eigenlijke helemaal niet meer schaakt.. 

Het schaakleven is hard, getuige ook de wanhoopskreten die in de loop van de middag te horen waren van Ilmar Woldring en zelfs Ruud Lemmers (wilde het bord met stukken en al gaan gooien..). 

Groep C werd gewonnen door de Eric-Jan himself, overigens nadat hij in de voorronde zo'n beetje elke partij had verloren.

Ter plaatse werden er nog plannen gesmeed om toch met een groep zoals vanouds een meerdaags bezoek te brengen aan Wijk aan Zee voor het TataSteel toernooi van 2015.

Vanaf deze plek wil ik de collega organisatoren (Roger Hünen, Eric-Jan Morren) en alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage aan deze gezellige schaakhappening. 

Bert Smeets

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com