Het SAMSAM toernooi dat afgelopen zondag door SV Voerendaal werd georganiseerd was een doorslaand succes! Het blijkt dat er toch wel degelijk jeugd is te verleiden tot een middagje schaak. Vanuit heel Limburg, Duitsland en Belgie kwamen de deelnemers aangestroomd. 

 

SAMSAM:

Het SAMSAMjeugdtoernooi wordt 2 maal per jaar georganiseerd. De ene keer is DJC Stein de gastheer, de andere keer tekent SV Voerendaal voor de organisatie; vandaar de naam "SAMSAM". Nadat vorig jaar het toernooi dat in Klimmen zou worden gehouden, moest worden afgelast vanwege te weinig inschrijvingen, werd dit schaakseizoen besloten het toernooi op een andere datum te houden en veel  reclame te maken. Mogelijk was vorig jaar ook Sinterklaas die de avond van tevoren zijn zoveelste verjaardag vierde, wel een onderschatte spelbreker. Al met al werd er in ieder geval breed ingezet met diverse vormen van promotie.

De voorbereiding:

  • Het toernooi werd verplaatst naar begin februari
  • Er werden flyers gedrukt en deze werden op scholen verspreid
  • Jeugdtrainers, secretarissen en jeugdcoördinatoren werden meerdere malen benaderd, eenmaal in november en 1 of 2 maal in januari
  • Op diverse andere toernooien werd gezorgd dat iedereen wist waar ze op 5 februari 2017 moesten zijn
  • Op alle bekende sites werd het toernooi op de kalender gezet
  • Tot slot werd het prijzengeld voor de A en B groep aanzienlijk verhoogd

Dit alles resulteerde in een groot aantal deelnemers. Vooral de laatste week bleven de aanmeldingen maar binnen stromen. Uiteindelijk beleefden maar liefs 59(!) jeugdschakers een geweldige schaakmiddag.

De schaakmiddag:

Er waren veel "oude" bekenden maar er waren ook veel beginners en schoolschakers aanwezig. Ook diverse spelers uit Duitsland en België hadden het  toernooi gevonden. Door een gesmeerde organisatie verliep de hele middag exact volgens schema..Van 13:45 tot 17:45 werden er maar liefst 9 rondes gespeeld met partijen van 10 minuten per partij per persoon. Voor de wat oudere schaker was dit geen probleem, maar voornamelijk voor de jonge schakers was dit een flinke aanslag  op hun concentratievermogen. Op de foto’s kun je echter zien dat iedereen ondanks de geleverde inspanning zich uitstekend heeft vermaakt (zie HoofdMenu > SamSamJeugdtoernooi > Foto’s). Voor alle uitslagen zie “HoofdMenu > SamSamJeugdtoernooi > Uitslagen”.

De Voerendaalse jeugd:

Van de jeugdafdeling van SV Voerendaal waren nagenoeg àlle spelers present. Ze hebben zich ook kranig verweerd maar geen van allen haalde echter een hoofdprijs binnen. Toch zijn er een aantal zeker het vermelden waard:

  • Benjamin Kling:        2e bij de C-spelers
  • Ties Dumont:           3e bij de C-spelers
  • Justin van Wijk:       2e bij de D-spelers
  • Esther Kling:            3e bij de G-spelers

Buiten de prijzen vielen helaas: Willem Gommer (4e B),Joep Didden (8e B), Nadia DiVincenzo (6e C), Sèm van Putten (8e C), Lars van Eert (10e C), Thijs Schouteten (6e D), Paul Didden (4e F) en Julian Scheenen (5e F). Maar volgend jaar nieuwe rondes nieuwe kansen.  

Tot slot:

De organisatie heeft zich ten doel gesteld om volgend jaar minimaal weer een zelfde aantal deelnemers binnen te halen en de organisatie net zo gesmeerd te laten verlopen als dit jaar.

Organisatie:

Camiel Peerlings / Ruud Lemmers / Luc Zimmermann / Henk Gommer / Sander Bachaus / Jos Dumont / Godelief Mars / Roger Hünen /  Rick Wagemakers.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com