De Nederlandse vertaling van dit gezegde (oefening baart kunst) vind ik toch wat minder tot de verbeelding spreken. De betekenis moge duidelijk zijn. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Dat Geld voor alles in het leven en in grote mate ook voor het schaken. De schaaklessen die op donderdag avond aan de jeugd worden gegeven door onze trainers zijn zeer waardevol.

Maar uiteindelijk moet men het geleerde ook in de praktijk weten te brengen tijdens echte schaakpartijen. Dus... Oefenen, oefenen en oefenen. Gelukkig zijn er regelmatig leuke jeugdtoernooien waar onze jeugdige schakers hun schaakkennis in de praktijk kunnen brengen. Het overgrote deel van hen is dan ook regelmatig op een van deze toernooien te vinden. Meestal worden er dan een of meerdere prijzen gewonnen. Maar ook de spelers die niet, of minder vaak, in de prijzen vallen moeten beseffen dat je van elke verloren partij ontzettend veel kunt leren. Dat een goeie pot schaak zo mooi kan zijn dat het uiteindelijk niet meer uitmaakt wie er wint. Op het Burgemeester Cortenraad toernooi dat op 22 april plaatsvond waren maar liefst 8 spelers van SV Voerendaal aanwezig. Tijdens het Koningstoernooi in Blerick waren het er 4.

Voor een verslag van het Burgemeester Cortenraad toernooi kun je op de site van de LISB terecht. Voor alle foto's die ik hier maakte klik je hier.

Een vreslag met uitslagen staat op de Site van de Blerickse SV. Natuurlijk heb ik ook hier weer wat foto's gemaakt. Die vind je hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com