pljk 2017 001

Op 6, 7 en 8 januari vond in Tegelen weer het Limburgs jeugd kampioenschap plaats. Helaas heb ik niet eerder de tijd kunnen vinden om een artikeltje te schrijven. Maar beter laat dan nooit.

Hoewel het KNMI code oranje afgekondigd had en iedereen af rade de weg op te gaan, ging het toernooi gewoon door. Het rijden op vrijdag, zaterdag en zondag was prettig verdeeld tussen 3 vaders. Voorzichtig rijdend werden alle waarschuwingen in de wind geslagen en met 5 spelers was SV Voerendaal goed vertegenwoordigd. Zelf heb ik geen moment het gevoel gehad dat het niet verantwoord was.

 

In totaal streden 31 kinderen voor de fel begeerde titels van Limburgs jeugd kampioen. Nadia DiVincenzo, Benjamin Kling, Justin van Wijk en Ties Dumont moesten vrijdag 6 januari al aantreden voor een partij. Vervolgens speelden ze op zaterdag en op zondag nog 3 partijen per dag. Paul Didden sloot op zondag bij de groep aan. Zijn categorie speelde alle partijen op zondag. Nadat Ties de afgelopen jaren steevast  in de top 2 eindigde, moest hij dit jaar genoegen nemen met 3,5 uit 7 wat goed was voor een 4e plek in categorie C. Benjamin en Nadia speelden eveneens in de C groep. Benjamin behaalde met 5,5 punten net niet de 1e plaats. Maar wel een dik verdiende 2e plaats. Nadia werd gedeeld 5e met 2,5 punt. Ze wist wel haar partijen tegen Ties en de ongeveer even sterke Giel Smael van DJC te winnen. Daarmee bewees Nadia dat ze nog steeds op de goede weg zit. Justin was in categorie D met 4,5 de op een na sterkste speler. Paul Didden tenslotte speelde 5 partijen in categorie F. Paul ging met 1 punt en een hele hoop speel ervaring weer huiswaarts. Alle spelers van SV voerendaal hebben zich in ieder geval weer prima vermaakt.

Meer foto's staan hier en de volledige eindstanden staan hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com