In de tweede ronde van de LISB-competitie trad V5 met Justin van Wijk, de broertjes Jelmar en Jop Klinkenberg en Pieter Staal aan tegen Blerick 3, een team met louter ervaren spelers. De jeugd wist zich echter goed te weren en de eerst (bord)punten werden binnengehaald. En zoals voor de jeugd geldt: Zij worden steeds beter (en de tegenstander steeds slechter).

Voerendaal5 111118

 Aanvankelijk leek het voor alle spelers dat de wedstrijd voorspoedig verliep behalve Jelmar, die verspeelde al snel een pion. Toch was het Jop die als eerst zich gewonnen moest geven: een verkeerde keuze om een paard te verdedigen met de koning eindigde uiteindelijk in dameverlies en mat.

De partij van Pieter was spectaculair: Pieter won een kwaliteit, verspeelde vervolgens zijn dame, had daarna weer een dame én loper kunnen terugwinnen en besloot uiteindelijk remise overeen te komen ondanks dat hij licht gewonnen stond. Het eerste halfje was binnen! 

Jelmar stond ondertussen nog slechter en dreigde een stuk te verliezen. Gelukkig besloot zijn tegenstander de druk te verhogen en met een ongelukkige loper op de zijlijn kreeg Jelmar steeds de gelegenheid om het verlies te beperken tot 2 pionnen. Daarna grossierde zijn tegenstander in verkeerde keuzes. Toen alle rook was opgetrokken had Jelmar een doorgebroken a-pion die enkel door een torenoffer tegengehouden kon worden. Dat was voor Jelmar geen probleem meer en de laatste pionnen van de tegenstander werden vakkundig verwijderd en met een toren voorsprong was het ook geen probleem meer om de winst binnen te halen. 

Tot slot was Justin bezig met een degelijke partij, maar halverwege moest hij toch een pionnetje weggeven. Moet een groot aantal dreigingen probeerde Justin er nog het beste van te maken, maar de tegenstander was ervaren genoeg om de winst veilig te stellen. Na gedwongen dame-ruil had Justin niets meer in de melk te brokkelen.

 

En zo bleef de winst bij V5 uit maar de eerste bordpunten zijn binnen. Teamleider Henk Gommer kon terugkijken op een geslaagde competitiemiddag en vooral een stijgende lijn. 

Blerick 3 - Voerendaal 5

Ronde:Ronde 2

Blerick 3

Voerendaal 5

  
Plate , A. (Axel) 1403 Wijk van, J. (Justin) 1344 z-w 1 - 0
Werkhoven van, K. (Kilian) 807 Klinkenberg , J. (Jelmar) 0 w-z 0 - 1
Janssen , A. (Toine) 1303 Staal , P.W. (Pieter) 0 z-w ½ - ½
Rahawadan , M. (Maria) 1171 Klinkenberg , J. (Jop) 0 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating:1171Gemiddelde Rating:1344 2½-1½
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com