Met 3 invallers, waarvan 2 debutanten wist V5 het 2e team van SV Leudal met 4-2 te verslaan. De tegenstander had dit niet verwacht en bleef nog lang in de speelruimte achter om de laatste partij te analyseren. 

Door enkele afzeggingen en op het laatste moment een ziekmelding was V5 op diverse plekken gewijzigd. Het betekende dat Michel Wijckmans (bord 4) en Bob Vonken (bord 5) eindelijk hun debuut konden maken. En dat deden ze niet onverdienstelijk. Beiden wonnen hun partij zonder problemen en het leek wel of ze nooit anders hadden gedaan. Vlak daarvoor was helaas Nadia DiVincenzo op bord 6 een stuk verloren door een onoplettenheidje en dat werd de eerste verliespartij. 

Op bord 1 speelde Henk Gommer tegen een sterke tegenstander. Lang ging het gelijk op maar nadat de dame van de tegenpartij was binnengevallen op e6 en niet op e4 zoals Henk verwacht had was het vechten voor mogelijk nog een eeuwig schaak met beide dames op het bord. De tegenstander doorzag alles en het was weer gelijk. 

Ties Dumont leek aanvankelijk in een gelijkwaardige partij op het bord (2) neer te zetten. Maar met zorgvuldig manouvreren wist hij een pion winst te halen en de tegenstander had het nakijken. Zo zie je maar dat de jonge garde langzamerhand de oudjes aan het inhalen is. 

Op het laatste moment was John Gerrichhauzen ingevlogen om de zieke Willem Gommer te vervangen.  Dat leek aanvankelijk gelijk op te gaan maar John blunderde en moest offeren om zijn dame niet te verliezen. Daarna wist John het tij te keren. Telkens wist hij zijn tegenstander weer met de nodige problemen te confronteren en die moest steeds meer terrein en materiaal prijs geven. Uiteindelijk na bijna 4 uur spelen  met nog 2' en 4' op de klok gaf de tegenstander zich gewonnen. Een knappe prestatie van John waarvoor hij eer naar werken kreeg. 

Uitslagen: 

Voerendaal 5 - Leudal 2

Ronde:Ronde 5

Voerendaal 5

Leudal 2

 
Gommer , H. (Henk) 1394 Metsemakers , P.C. (Peter) 1904 0 - 1
Dumont , T.C.W. (Ties) 1332 Wismans , J.H.W. (Han) 1537 1 - 0
Gerrichhauzen , J.T.G. (John) 0 Sonnemans , P.M. (Peter) 0 1 - 0
Wijckmans , M.H. (Michel) 0 Kusters , B. (Ben) 1052 1 - 0
Vonken , B.J.M. (Bob) 0 Maas , D. (Diana) 1149 1 - 0
Divincenzo , N. (Nadia) 0 Julicher , J. (Janno) 0 0 - 1
Gemiddelde Rating:1363Gemiddelde Rating:14114-2

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com