Eijsden was onder de indruk van Voerendaal 5 in de 5e ronde van de LISB maar daar bleef het helaas ook bij. Al snel werd duidelijk dat Eijsden er alles aan deed om van de schamele 0 af te komen. In hun sterkste opstelling wisten ze uiteindelijk met 3,5 tegen 2,5 te winnen. 

Op bord 1 ging alles nog naar wens: Johanna Sturm dwong weer in een degelijke partij haar tegenstander op de knieen.

Op bord 2 zat het Willem Gommer tactisch gezien tegen. Hij manouvreerde zijn loper in een onmogelijke positie en kwam min of meer een stuk achter te staan. De tegenstander wist daar wel raad mee.

Op bord 3 had Filip Maessen na 20 zetten een interessante stelling op het bord staan: alle stukken waren verdwenen en met 8 tegen 8 pionen ook nog eens allen op de 8 verschillende lijnen werd besloten tot remise.

Ties Dumont op bord 4 had ook een interessante eindstelling: een dame op h1, een dame op a8 en de koning van de tegenstander daar tussenin op d5. Ties verkeerde in de gelukkige omstandigheid dat hij de laatste zet had gedaan en dat hij na een langzaam opgelopen achterstand nu een dame kon winnen. De tegenstander gaf terecht op.

Op bord 5 en 6 hadden helaas Justin van Wijk en Nadia DiVincenzo onvoldoende power om van de tegenstander te winnen: Justin overzag een combinatie van de tegenstander en Nadia had het idee dat ze na 9 zetten al verloren stond in een voor haar onbekende opening. 

Na afloop werd Voerendaal 5 gecomplementeerd met de talenten van deze aanstormende jeugd, maar die zullen nog wel verder ontwikkeld moeten worden. 

 

 

 

  

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com