Met John Gerrichhauzen en Johanna Sturm als invallers bij Voerendaal 5 tegen DJZ4 uit Noorbeek wist het "jeugd"team niet te winnen in de 4e ronde van de LISB-competitie. Na een 4-0 achterstand werden de laatste twee partijen alsnog gewonnen, maar dat was niet voldoende. Toch lagen er wel degelijk kansen. 

 

Als eerst was Willem Gommer aan de beurt: hij voorzag 2 zetten lang een gevaarlijke combinatie van zijn tegenstander, maar toen het er echt op aan kwam trapte hij er alsnog in. Dat was 0-1.

Daarna bleek al snel dat Filip Maessen ondertussen een kwaliteit achter stond. Dat nadeel werd door zijn tegenstander vakkundig uitgebuit tot een toren verschil en toen was het al snel afgelopen: 0-2.

Vervolgens was John Gerrichhauzen aan de beurt. Hij moest na een mooie combinatie van zijn tegenstander zijn dame inleveren. Daarna kreeg hij echter nog mooie kansen om de partij te keren. Daar trapte helaas zijn tegenstander niet in: 0-3.

Nadia Divincenzo stond er aanvankelijk beter voor. Een zeer aanvallend paard moest zich echter terug trekken en ipv een mooi voordeel verloor ze de grip op de partij: 0-4.

Gelukkig was daar Ties Dumont nog die een groter debakel voorkwam. In een gelijk opgaande partij wist hij in het eindspel een foutje van zijn te overmoedige tegenstander tijdig te herkennen: gelukkig nog 1-4. De eer was in ieder geval gered.

Tot slot was daar Johanna Sturm. Haar tegenstander ging vol in de aanval, maar Johanna gaf geen krimp en had daarnaast ook nog veel meer tijd over. Vervolgens wist Johanna vanuit een verdedigende stelling langzaam als een wurgslang haar tegenstaander in te sluiten. Hij kon geen kant meer op, maar Johanne kwam er in eerste instantie niet doorheen. Uiteindelijk toen de koning er werd bijgehaald wist ze haar voordeel van een kwaliteit te verzilveren: 2-4. 

Conclusie is dat we met een beetje meer ervaring dit niveau tegenstanders wel zeker goed partij kunnen bieden. 

Uitslagen:

Voerendaal 5 - De Juiste -Z- 4

Ronde:Ronde 4

ThuisUitScore
Sturm, J. (Johanna) (0) Beciri, E. (Emel) (1375) 1 - 0
Gommer, W. (Willem) (1068) Koolen, T. (Tom) (1003) 0 - 1
Maessen, F. (Filip) (1144) Broers, J. (Jos) (1476) 0 - 1
Dumont, T.C.W. (Ties) (0) Linschoten, A. (Astrid) (909) 1 - 0
Gerrichhauzen, J.T.G. (John) (0) Leunissen, J. (Jo) (0) 0 - 1
Divincenzo, N. (Nadia) (0) Maijer, W.J.A. (Wiel) (1429) 0 - 1
  2 - 4
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com