Zondag 13 maart speelde het vijfde van Voerendaal tegen Tegelen 3. De jeugd was aan beide kanten ruimschoots vertegenwoordigd maar dat was voor Voerendaal 5 geen belemmering om met overtuigende cijfers te winnen. 

Op bord 1 speelde Willem Gommer tegen nestor Piet Houben. Na een matige opening wist Willem de zaken weer recht te trekken maar een doorbraak zat er niet in: remise.

Henk Gommer op bord 2 wist niet wat hij van zijn tegenstander moest denken. Je weet het tenslotte nooit met dit soort jeugdige spelers. Maar nadat Jason Knapen het overzicht kwijt begon te raken en zowel op g4 als h5 een paard inleverde was het een kwestie van uitspelen: 1-0.

Ties Dumont op bord 3 wachtte tegen Levi Schrijver rustig op zijn kansen en die kreeg hij. Een stuk tegen een toren (als ik het goed zag) en vervolgens de zaak afruilen. Dat was voor Ties geen probleem meer. Een mooie voorbereiding alvast voor het NK jeugd en het open Limburgs waar Ties zeker van de partij zal zijn: 1-0.

Tot slot speelde onze debutant op bord 4: Justin van Wijk. Enkele weken geleden haalde hij zijn stap 2 diploma met 23 van de 25 goed! Justin maakte gelijk maar gehakt van zijn tegenstander (Romano Boogaard) ondanks dat die 2 koppen groter was en minimaal 3 jaar ouder: 1-0. Een heel mooi begin voor Justin en zeker een speler die we ook volgend jaar weer terug zullen zien. 

Al met al was dit de laatste ronde voor V5. De zevende ronde in Helden zijn we vrij. We staan nu nog 2e maar naar alle waarschijnlijkheid zullen we nog een plekje zakken. Toch is dat geen onverdienstelijke prestatie voor dit jeugdige team. 

Uitslag van deze 6e ronde:

Gommer, W. (Willem) (878) - Hoeben, P.L.J. (Piet) (1547)  1/2 - 1/2

Gommer, H. (Henk) (1340) - Knapen, J. (Jason) (0)              1 - 0 

Dumont, T.C.W. (Ties) (566) - Schrijver, L. (Levi) (581)         1 - 0 

Wijk, J. van (Justin) (400) -  Boogaard, R. (Romano) (0)        1 - 0 

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com