In Echt moest de jeugd van SV Voerendaal 5 aantreden tegen Ultimo Vero. Een overwinning was het eindresultaat, maar het was kantje boord met 2,5 tegen 1,5. Maar de jeugd staat wel mooi bovenaan in de derde klasse!

Willem Gommer speelde tegen Luc Sol op bord 1 en liet zich via een binnenvallende loper een pionnetje afsnoepen. Daarna werd zijn grip op het spel allengs minder en stond hij uiteindelijk 2 stukken achter. Gelukkig had Willem nog een extra vaardigheid achter de hand en toverde hij diverse patdreigingen uit de hoge hoed. De laatste werd door Luc over het hoofd gezien: 1/2- 1/2.

Benjamin Kling speelde een beresterke partij tegen Kevin Buijsers. Hij won een kwaliteit met een mooie combinatie, later een stuk en het leek allemaal een kwestie van simpel afronden. Helaas zag hij in zijn drang om nog een stuk en een pion te winnen een mat over het hoofd: 0-1.

Filip Maessen speelde weer ouderwets degelijk tegen de jongere broer van Kevin: Brian Buijser. Hij pakte een pionnetje hier en een pionnetje daar. Uiteindelijk was het een kwestie van promoveren (geen dame maar een toren want dat levert alleen maar patrisico) en de tegenstander had het nakijken: 1-0.

Ties Dumont tot slot moest het opnemen tegen Jaromir Peerboom. Die was een maatje te klein voor Ties. Na pionwinst en even later het winnen van een stuk voerde Ties de druk op een gepende loper zo hoog op dat de tegenstander een onnodige pionzet deed waardoor zijn toren in kwam te staan. Gedesillusioneerd gaf Jaromir de partij op: 1-0 en zo werd de eindstand bepaald op 2,5 - 1,5 voor V5.

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com