Wat in een makkelijke overwinning had moeten uitmonden inclusief mogelijke promotie eindigde in een deceptie voor DJZ. Voerendaal 5 versloeg DJZ3 uit Noorbeek met 3,5 tegen 2,5. Promotie zit er nog wel in voor DJZ3 maar dan mogen dit soort zondagen niet meer voorkomen. 

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor DJZ3. De familie Gommer zat op bord 1 en 2 en werden degelijk door de tegenstander op zij geschoven. Dat was alvast 2-0. De overige partijen zouden slechts een kwestie van tijd zijn. Naarmate de tijd vorderde bleek Benjamin Kling op bord 4 een stuk gewonnen te hebben en hij wikkelde keurig af naar een gewonnen eindspel. Dat was 2-1. Op bord 6 speelde Thies Verbraak en niet onverdienstelijk. Hij verraste zijn vrouwelijke tegenstander, stond gewonnen gaf weer een stuk weg maar kwam uiteindelijk in het pionneneindspel gewonnen te staan. Een leuke eindstelling met allebeide een koning en een pion op de h-lijn(Thies) en de tegenstandster op de a-lijn. Met 5 minuten op het bord voor de tegenstandster kwam ze 2 zetten te kort om tijdig te kunnen promoveren. Dat was dus 2-2. 

Ook de tegenstander van good old Frans Héman had nog 5 minuten op zijn klok staan, maar bij Frans stond de tegenstander zwaar gewonnen. Eén ding is echter funest in het eindspel waar je onder druk staat: overconcentratie. Tot ieders verbazing kwam Frans schaak te staan en met nog 15 minuten voor hem op de klok reageerde hij niet. 5 Minuten lang bleef hij stoicijns naar het bord staren en wees vervolgens op de vlag die was gevallen: de tegenstander was vergeten de klok in te drukken. Dat was 3-2! Tot slot nog gooder en nog older Ger Smeets. Die rondde het feest uiteindelijk mooi af met een remise zodat de eindstand op 3,5 tegen 2,5 was gekomen. Een zware teleurstelling voor DJZ3 maar een mooie opsteker voor onze jeugdige schakers en met veel dank aan de invallers Frans en Ger. 

 

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com