Met een nipte overwinning op de directe concurrent Gess 1heeft Voerendaal 4 het kampioenschap binnen gehaald. Welliswaar was 2,5 bord punt voldoende om als eerste te eindigen. Maar we deden onze plicht en wonnen met 4,5 punt. De eerste  overwinning was voor Frans Lipperts die zich kennelijk met wit goed had voorbereidt, die Ruud Werts al in de opening veraste. De tweede winst partij was voor Bert Smeets die met zwart in het middenspel de koning van Bart Koelman in het middendreef en mat zette. Met het oog dat 2,5 punt voldoende was heb ik in een iets mindere stelling remise aangeboden aan Bart Salden. Met deze aanname was het kampioenschap een feit.

Marc liep voor het eerst in dit seizoen tegen een nederlaag op tegen Raymond Kuryliw. Invaller Bert Bomhoff wist simpel te profiteren van de blunders van de tegenstander. De laatste winspartij was voor Tim Schulteis die de tegenstander in het eindspel veraste met een vork wat een kwal op leverde. Floris die graag topscoorder wil worden van de 1e klasse B mocht tegen zijn directe concurrent Hidde Dijkstra met 5 uit 5. In een compliceerde hakpartij met tijdnood wist Hidde een matnet te creëren. De laatste partij was Frans Héman die z'n huid met twee pionnen minder duur probeerde te verkopen. In een eindspel met twee torens en twee ongelijke lopers en twee pionnen minder maakte de tegenstander geen vorderingen. Na 6 uurtjes spelen gaf Frans op.

Voor het eerst sinds de oprichting van Voerendaal 4 in 1997 promoveren we naar de promotieklasse. Hoe het ons daar zal vergaan en wat we daar te zoeken hebben zien we volgend jaar maar weer. In iedergeval hebben de meeste spelers progressie gemaakt.

De individuele scores: Floris Gordebeke 5/7 TPR 1719, Tim Schulteis 4,5/6 TPR 1847, John Heuts 4,5/6 TPR 1790, Marc Kraus 4/6 TPR 1952, Frans Lipperts 4/6 TPR 1788, Frans Héman 3,5/6 TPR 1589, Bert Smeets 3,5/6 TPR 1795 en Ilmar Woldring 2,5/5 TPR 1589.

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com