Afgelopen zondag was het dus zover: de clubderby V4 tegen V5.

V4 bestaat uit 6 jeugdspelers en V5 omvat 2 jonge schakers aangevuld met 4 ouwe knarren.

Frits: “Omdat Henk Gommer zijn vogels in een nieuw tehuis wilde onderbrengen moest ik hem als teamleider vervangen.”

Willem: “Hoe hard ik ook had gehoopt op een Gommers-onderonsje besloot Henk vandaag beide zijn bord en zijn teamleiderschap weg te geven aan zijn medespelers. Hij was niet de enige nootwaardige afwezige: Bob Vonken, die gebruikelijk op bord 3 speelt, had vandaag andere prioriteiten, namelijk het kijken van de stream van het wereldkampioenschap League of Legends. “

Zondag 6 oktober speelde Voerendaal 4, wat volledig bestaat uit jeugdspelers, uit tegen Eijsden. Gastvrij werden zij ontvangen in het pittoreske Hotel Le Bonheur in Eijsden en vlak na 13:00 gingen op alle zes borden de partijen van start.

Na nauwelijks een uur gespeeld te hebben werd de eerste partij al gewonnen op bord 6: Olaf de Koning verslaat Chris Bartels. Olaf, die tevens ook debuteerde in de LISB competitie, claimt dat hij slechts op een gelukje de partij heeft gewonnen, maar zijn teamgenoten weten wel beter.

Al geruime tijd stond voerendaal 4 op een mooie 2e plek in de LISB competitie. Vandaag moest het team, dat voornamelijk bestaat uit jeugdleden van onze vereniging het voor de 2e keer opnemen tegen Schaesberg 3. Gezien het resultaat van de eerste ontmoeting in de 4e ronde (2-4 voor V4), was het niet vreemd te verwachten dat de 2e plek in de eindstand vandaag verzekerd kon worden. Helaas liep het vandaag toch wat anders.

Afgelopen zondag 17 februari moest V4 aantreden tegen Maastricht 2. Hoewel je geen enkele tegenstander moet onderschatten hielden we een overwinning zeker niet voor onmogelijk. Om 13.00 uur werd in het clublokaal van Maastricht vol goede moed begonnen aan 6 partijen. Als niet schakende teamleider is zo'n schaakmiddag voor mij altijd een uitgelezen gelegenheid om wat te werken op mijn laptop. Tussendoor probeer ik dan een inschatting te maken van hoe de vlag er bij de schakers voorhangt.