Zondag 6 oktober speelde Voerendaal 4, wat volledig bestaat uit jeugdspelers, uit tegen Eijsden. Gastvrij werden zij ontvangen in het pittoreske Hotel Le Bonheur in Eijsden en vlak na 13:00 gingen op alle zes borden de partijen van start.

Na nauwelijks een uur gespeeld te hebben werd de eerste partij al gewonnen op bord 6: Olaf de Koning verslaat Chris Bartels. Olaf, die tevens ook debuteerde in de LISB competitie, claimt dat hij slechts op een gelukje de partij heeft gewonnen, maar zijn teamgenoten weten wel beter.

Al geruime tijd stond voerendaal 4 op een mooie 2e plek in de LISB competitie. Vandaag moest het team, dat voornamelijk bestaat uit jeugdleden van onze vereniging het voor de 2e keer opnemen tegen Schaesberg 3. Gezien het resultaat van de eerste ontmoeting in de 4e ronde (2-4 voor V4), was het niet vreemd te verwachten dat de 2e plek in de eindstand vandaag verzekerd kon worden. Helaas liep het vandaag toch wat anders.

Afgelopen zondag 17 februari moest V4 aantreden tegen Maastricht 2. Hoewel je geen enkele tegenstander moet onderschatten hielden we een overwinning zeker niet voor onmogelijk. Om 13.00 uur werd in het clublokaal van Maastricht vol goede moed begonnen aan 6 partijen. Als niet schakende teamleider is zo'n schaakmiddag voor mij altijd een uitgelezen gelegenheid om wat te werken op mijn laptop. Tussendoor probeer ik dan een inschatting te maken van hoe de vlag er bij de schakers voorhangt.

Natuurlijk kun je altijd tegen beter weten in hopen op een klein of groot wonder. Maar V4 kon, zoals was te verwachten gezien het grote verschil in rating, niet meer doen dan zoveel mogelijk ervaring opdoen en spartelend ten onder gaan. Voerendaal 4 speelde "uit". Toch was het V2 dat als laatste arriveerde. De spelers van V4 hadden toen al alle spullen naar boven gedragen en waren de borden en de klokken gereed aan het maken......