Vorig jaar ging Voerendaal 3 mede door een groot aantal afmeldingen nipt onderuit tegen DJC 2. En ook na de tweede ronde stond het team nog met lege handen door een onnodige nederlaag bij Venlo 2. Ook dit jaar zou het team de eerste ronde tegen DJC 2 spelen, en ook nu waren er veel afmeldingen. Gelukkig liepen de zaken deze keer anders.

Ronny Willen (4,w) had voor de zondag privéverplichtingen. Gelukkig kon hij vrijdagavond vooruit spelen tegen Gerard Bischoff. Nadat zwart met b5 een verkeerde opstoot plaatste kreeg Ronny de overhand en won bekwaam. Deze voorsprong gaf het team vleugels.

Bob Merx (1,z) kreeg tegen Lars Swijsen een geisoleerde dubbelpion op f-lijn, maar had als compensatie het loperpaar. Wit had betere van het spel en had nadat de kruitdampen waren opgetrokken een pion meer in een toreneindspel. Bob wist de partij echter bekwaam de remisehaven binnen te loodsen.

Ingrid Voigt (2,w) was tegen Marcel Graff iets beter uit de opening gekomen. Toch leek het erop dat er niet veel voordeel niet veel voorstelde. Nadat de dames en de lichte stukken waren geruild, bleken de witte torens echter gevaarlijker dan hun zwarte collega's. Dit resulteerde in een toreneindspel met de pluspionnen dat Ingrid bekwaam won.

Bart van der Zwet (3,z) kwam tegen Rolf van Brug solide uit de opening. De stelling bleef in evenwicht zodat Bart een remiseaanbod accepteerde. Ditzelfde deed Ruud Lemmers (5,z) tegen Peter van Dinteren.

Roger Hünen (6,w) stond tegen Marc Kocur na de opening iets beter, maar kwam door een verkeerde afruil minder te staan. Wit verdedigde zich echter taai en kon door onnauwkeurigheden van zijn tegenstander terug in de partij komen. Na pionwinst resulteerde een eindspel met een pion meer dat Roger zonder veel problemen tot winst voerde.

Tom Vrouenraets (7,z) kwam tegen Leo Caessens goed uit de opening en leek in eerste instantie weinig problemen te hebben.  Op enig moment kantelde de partij echter en hing de eerste nul voor het team in de lucht. Tom bleef echter alert en was er na een blunder van wit als de kippen bij om het punt te incasseren.

Van de partij van Guus van den Akker (8,w) tegen Leon Graaf heb ik weining gezien. Voordat uw scribent het in de gaten had was het punt binnen!

Aldus werd met inspiratie en volharding een verdiende 6½ - 1½ overwinning behaald. De volgende tegenstander is Leudal 1 (27 november in Buggenum).

  Voerendaal 3 - DJC 2 6½-1½
1 Bob Merx - Lars Swijsen ½-½
2 Ingrid Voigt - Marcel Graff 1-0
3 Bart van der Zwet - Rolf van Brug ½-½
4 Ronny Willen - Gerard Bischoff 1-0
5 Ruud Lemmers - Peter van Dinteren ½-½
6 Roger Hünen - Marc Kocur 1-0
7 Tom Vrouenraets - Leo Caessens 1-0
8 Guus van den Akker - Leon Graff 1-0
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com