Het eerste Voerendaalse KO-bekerteam (LiSB), bestaande uit Ruud van Meegen, Marcel Winkels, Paul Stuemer en Bob Merx heeft zich na een avond vol dramatiek geplaatst voor de finale in de A-klasse. Tegen Maastricht werd het 2-2, waarna na het afvallen van het vierde bord de balans doorsloeg in het voordeel van het Voerendaalse team. Uiteindelijk bleek geen enkele partij in het halverwege verwachte resultaat te resulteren.
Marcel (met wit op bord 2) maakte net na de opening een grote fout en verloor zijn dame tegen een toren, paard, pion en ontwikkelingsvoorsprong. Zijn tegenstander speelde daarna niet nauwkeurig en stelde zich uiteindelijk tevreden met een eeuwig schaak.
Ruud (met zwart op bord 1) kreeg een aanval op zijn koning over zich heen, verdedigde zich in eerste instantie goed maar liet uiteindelijk een eeuwig schaak toe, waar meer in de stelling had gezeten.
Bob (met wit op bord 4) speelde voor een groot deel een aardige partij. De zwarte koning werd bestookt en na het optrekken van de kruitdampen had wit een kwaliteit meer. Deze gaf hij terug, zodat hij 2 pionnen meer had. Door het weggeven van een volle witte toren kwam er even later een abrupt einde aan de partij.
Tenslotte speelde Paul (op bord 3 met zwart) een scherp middenspel en kwam een kwaliteit voor. Hij miste een goede voortzetting en kwam terecht in een eindspel van toren en 2 pionnen tegen loper en 3 pionnen, dat zelfs verloren voor hem was. Gelukkig dacht zijn tegenstander dat hij nog een kwartier extra had (bovenop de 1 uur en 3 kwartier voor 40 zetten en een kwartier voor de rest van de partij) en ging, tot afgrijzen van zijn teamgenoten, met de winst voor het grijpen door zijn vlag.

 

We zijn dus met een blauw oog weggekomen. In de finale wacht weer eens het eerste team van DJC.

Schaakkalender

Juni 2022
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Zoeken

Gebruikers Menu

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com